ZIB Zwemcentrum Best

AquaJoggen

AquaJoggen

AquaJoggen is een populaire sport onder de dames maar ook steeds meer heren ondervinden de voordelen van het AquaJoggen. Overgewaaid uit Amerika heeft deze sport ook Nederland veroverd. U draagt een Wetbelt om uw middel die u tijdens de training drijvende houdt. U loopt/rent/jogt rechtop door het water waarbij alleen uw hoofd en hals boven water blijven. Met ondersteuning van discomuziek en diverse oefenmaterialen biedt uw vaste instructeur/instructrice iedere training een TOTAL-BODY-WORKOUT.

De voordelen van trainen in het water

Alle spieren worden getraind zonder de gewrichten te belasten. De kans op blessures is dan ook minimaal. Bij sporten in het water verbrand uw lichaam, door de weerstand van het water en het op temperatuur houden van het lichaam, 40% meer calorieën vergeleken met dezelfde bewegingen uitgevoerd op het droge. Topsporters gebruiken AquaJoggen vaak om te revalideren. Zonder de gewrichten en pezen te belasten kunnen ze namelijk voluit trainen en zo hun conditie en spieren op peil houden.

Leuk en gevarieerd samen sporten

Uw vaste instructeur/instructrice verzorgt iedere week een uitdagende training, waarbij vaak diverse oefenmaterialen gebruikt worden. Dit zorgt voor de nodige afwisseling. AquaJoggen is een Total-Body-Workout, wat wil zeggen dat alle grote spieren (buik-armen-benen-rug-schouders) worden getraind. De workoutmuziek motiveert u om het tempo lekker hoog te houden. AquaJoggen is laagdrempelig en u hoeft niet (goed) te kunnen zwemmen. Iedereen kan het! U bepaalt uiteindelijk zelf de intensiteit van de training. Zonder dat anderen het zien traint u een tandje langzamer mocht het tempo te hoog liggen. AquaJoggen kenmerkt zich in eerste instantie door een hoog calorieverbruik en spierversterkende oefeningen. Indien u meer op zoek bent naar een intensieve conditietraining dan is AquaSwimFit waarschijnlijk meer geschikt. Mensen met rug-, nek-, knieklachten en overige gewrichtsklachten hebben veel baat bij AquaJoggen, omdat de gewrichten niet worden belast en de spieren en kapsels om de gewrichten juist worden versterkt. Artsen en specialisten adviseren AquaJoggen dan ook vaak aan hun patiënten aan.

AquaJoggen 50FIT

Speciaal voor de 50-plussers hebben wij aparte groepen. In het warme water van het instructiebad en met aangepaste muziek sport u samen met leeftijdsgenoten. Na afloop kunt u nog even vertoeven in het extra warme bubbelbad om helemaal te ontspannen.

Sporten op een vaste tijd en in een vaste groep

Voor het zelfstandig vrijzwemmen is veel discipline nodig. In eerste instantie om trouw iedere keer te gaan en in tweede instantie om voldoende te zwemmen. Uiteindelijk kan het ook als eentonig ervaren worden. En als u altijd vrij bent om te gaan, komt van uitstel meestal afstel. Daarom is samen trainen in een vaste groep ook zo motiverend. De sociale controle en uw vaste instructeur/trice zijn uw stok achter de deur om iedere keer te komen. Al snel is AquaJoggen uw vaste sportmoment in de week. In principe traint u in een vaste groep, maar mocht u een keer niet kunnen of ziek zijn dan kunt u zich eenvoudig afmelden via onze website en de les in een andere groep inhalen of komen vrijzwemmen. U sport het gehele jaar door zonder seizoenstop en zonder last te hebben van weersinvloeden. In de zomer is het sporten in water lekker verfrissend en in de winter is het warme water een verademing voor uw spieren en gewrichten. U sport in zuiver bronwater zonder chloorlucht, een unieke zwemwaterkwaliteit! Dus na iedere training verlaat u fris en zonder chloorlucht het zwembad. Uiteraard bent u ook in onze gezellige zitruimte met bar welkom voor een drankje.

All-in contributie

U betaalt eenmalig het inschrijfgeld en vervolgens iedere maand contributie. Deze contributie is all-in. Dus inclusief gebruik van de Wetbelt en alle oefenmaterialen. Daarnaast hoeft u ook niet regelmatig sportkleding en schoenen aan te schaffen wat andere sporten vaak onbewust duur maakt. Voor AquaJoggen heeft u alleen zwemkleding en een handdoek nodig.

Tijden en tarieven

Tijden
maandag om 13.45 uur (wedstrijdbad)
dinsdag om 9.00 uur (wedstrijdbad)
dinsdag om 19.30 uur (wedstrijdbad)
woensdag om 20.30 uur (wedstrijdbad)
donderdag om 13.45 uur (wedstrijdbad)

donderdag om 9.00 uur (50FIT-groep, warme instructiebad)
donderdag om 19.30 uur (50FIT-groep, warme insctructiebad)
vrijdag om 13.45 uur (50FIT-groep, warme instructiebad)

In alle groepen is plaats om direct te starten.


Inschrijfgeld : € 26,95 eenmalig
Contributie all-in : € 36,65 per maand (m.u.v. zomervakantie), voor € 10,- extra per maand kunt u onbeperkt komen AquaSporten en vrijzwemmen

Meer informatie?

Bel (0499) 37 39 41 of stuur een contactformulier via onze website

Direct contact

ZIB Zwemcentrum Best
Contact en adres

Telefoon (0499) 37 39 41

Inschrijven - Les gemist - Uitschrijven - E-mail

Nieuwsoverzicht