ZIB Zwemcentrum Best

Zwemles kinderen | Zwem-ABC

Welkom bij ZIB Zwemcentrum Best, 
zwemles in kleine groepen voor regio Best en Eindhoven

Wij zijn al meer dan 35 jaar een officieel erkend Opleidings- en Exameninstituut Nationale Zwemdiploma's. Hierdoor mogen wij niet alleen zwemlessen verzorgen maar ook zwemexamens organiseren in ons eigen zwembad. Controleurs van de Nationale Raad Zwemdiploma's zien toe op de kwaliteit van de examenkandidaten. Als particulier bedrijf zijn wij afhankelijk van tevreden klanten en mond-tot-mond reclame. Wij staan bekend om en worden beoordeeld als een klantvriendelijke en prima zwemschool en wij doen er alles aan om dat zo te houden. Onze aanpak is na 35 jaar dan ook een begrip in de regio. Vele kinderen uit Eindhoven, Oirschot, Son en Breugel, St. Oedenrode, Liempde, Boxtel, Nuenen, Veldhoven, Tilburg en natuurlijk Best volgen bij ons zwemles of hebben hun zwemdiploma's bij ons gehaald. Meer dan 19.000 kinderen hebben wij in de afgelopen 35 jaar op mogen leiden voor hun zwemdiploma's en hebben examen gedaan in ons zwembad. Onze instructeurs en instructrices hebben bij elkaar al meer dan 150 jaar ervaring in het geven van zwemles.

Wij maken graag ook uw kind zwemveilig en een vriend(in) van het water. Hierbij beseffen wij heel goed het vertrouwen dat u in ons moet hebben en de verantwoording die u aan ons geeft. Wij doen ons werk met plezier en vertrouwen op een prettige samenwerking.

Het Zwem-ABC,
Zwemkampioen in 10 stapjes!

Inschrijven en starten

Zwemles kinderenKinderen vanaf 4 jaar mogen bij ons op zwemles. Eerder starten is niet verstandig in verband met de motorische ontwikkeling en het concentratievermogen van uw kind. Het kan zelfs schadelijk zijn voor heupen en knieën. Ons advies is om te starten als uw kind tussen de 4,5 en 5,5 jaar is. Uw kind is dan gewend aan school en aan het meedoen in een les. Schrijf uw kind, ZONDER VERPLICHTINGEN, ruim voordat u wilt starten via deze link online in. Als uw kind boven aan de wachtlijst staat wordt telefonisch contact met u opgenomen om een afspraak te maken over de 1e zwemles. U mag dan een keuze maken uit verschillende lesdagen en -tijden. Van deze afspraak ontvangt u een bevestigingsbrief met belangrijke informatie over de 1e zwemles. Wij geven zwemles op alle werkdagen na schooltijd en op zaterdagochtend. Zie onderaan de pagina voor meer gegevens over lestijden en wachtlijstduur. Voor zaterdag is er een lange wachtlijst, op doordeweekse dagen bent u eerder aan de beurt. Hoe lang uw kind op de wachtlijst staat is ook afhankelijk van uw voorkeuren. Het inschrijven van uw kind verplicht u in eerste instantie tot niets en kunt u dan ook het beste direct doen. Op het inschrijfformulier kunt u ook uw voorkeuren m.b.t. dag en tijd en de gewenste startdatum opgeven. Als er plaats is in een groep nemen wij altijd eerst telefonisch contact met u op en kunt u alsnog besluiten om later te starten of uw inschrijving kosteloos te annuleren.

Indien u graag eerst een persoonlijke kennismaking en rondleiding wenst dan kunt u dit vermelden op het inschrijfformulier, telefonisch een afspraak maken of een aanvraag doen middels een contactformulier via deze website. Wij maken graag tijd vrij om al uw vragen te beantwoorden.

Bij aanvang ontvangen u en uw kind aan de receptie het startpakket. Hierin zit een lesboekje waarin alle informatie staat die u nodig heeft tijdens de zwemopleiding van uw kind. Ook ontvangt uw kind het 'Stickerrapport' waarop uw kind zijn/haar vorderingen kan bijhouden. In het startpakket zitten ook nog een paar leuke verrassingen voor uw kind.

Wij adviseren u om met uw kind eerst eens te komen vrijzwemmen zodat uw kind kan wennen aan het zwembad. Dan is uw kind tijdens de 1e zwemles al een beetje vertrouwd met het zwembad en is niet alles meer onbekend.

Regelmatig maken ouders om uiteenlopende redenen de overstap van een ander zwembad naar ons. Wilt u ook overstappen naar ons, vraag dan eerst om een proefles zodat wij het niveau van uw kind kunnen beoordelen. Neem hiervoor contact op met de receptie of stuur een contactformulier in via deze website.

Privézwemles / Small-Group-Zwemlessen

Naast onze reguliere zwemlessen bieden wij ook Privézwemles / Small-Group-Zwemlessen aan. Veel informatie op deze pagina voor reguliere zwemles is ook van toepassing op deze lessen. Het is daarom verstandig om deze pagina toch even door te lezen alvorens te klikken op de link naar meer informatie over deze lessen. Klik hier voor meer informatie over onze privézwemlessen.

Het oude a en b en het nieuwe Zwem-ABC

De ouders van nu hebben allemaal nog het oude a en b diploma. Het oude a diploma kon nog gehaald worden met drogeZwemles kinderen haren. Het perfect leren zwemmen was toen het belangrijkst. In 1998 zijn de oude a en b diploma's in heel Nederland komen te vervallen. Hiervoor in de plaats is het nieuwe Zwem-ABC gekomen. Om verwarring te voorkomen moet u weten dat het oude a en b niet te vergelijken is met het nieuwe A, B en C (Zwem-ABC) diploma. De oude a en b diploma's zijn vervangen omdat ze niet meer aansloten bij de huidige en toekomstige zwembaden en zwemsport. Waren vroeger de zwembaden nog allemaal rechthoekig zonder attracties, tegenwoordig zijn er de zwemparadijzen met golfslagbaden, wildwaterbanen, glijbanen en turbotollen. De nieuwe Zwem-ABC diploma's zijn er meer op gericht om kinderen zwemveiliger en de zwemlessen leuker te maken. Nieuwe onderdelen zijn onder andere: borstcrawl, rugcrawl, onder water door een gat in een zeil zwemmen en survivalvormen.

Het nieuwe Zwem-ABC bestaat toch al weer meer dan 20 jaar. Als uw kind het C diploma haalt is uw kind echt zwemveilig en dermate zwemvaardig dat uw kind daar levenslang plezier aan beleeft. Uw kind heeft met het afronden van het Zwem-ABC, door het C diploma te behalen, een zogenaamd zwempaspoort. De opleiding van het A diploma duurt het langst, omdat uw kind alles aangeleerd krijgt. Het doel van het A diploma is het technisch juist uitvoeren van het school- en rugslag zwemmen, een beginnende borst- en rugcrawl en enkele onder water zwemvormen. Maar na het behalen van het A diploma is uw kind er absoluut nog niet aan toe om alleen in een zwembad losgelaten te worden. De opleidingsduur voor het B diploma is aanzienlijk korter. De zwemslagen, vooral de borst- en rugcrawl, worden op een hoger niveau gebracht, uw kind leert verder onder water zwemmen en leert meer survivalvormen. Uw kind is met een B diploma sterker en vertrouwder in het water. Met het C diploma maakt uw kind het Zwem-ABC compleet. De opleidingsduur voor het C diploma is te vergelijken met die van het B diploma. Uw kind is de baas over het water, kan keurig schoolslag, rugslag, borstcrawl en rugcrawl zwemmen, weet wat het moet doen als het met kleding en jas in het water terecht komt en is daarmee zwemveilig en een vriend(in) van het water geworden. 

Zwemles kinderen

Stoppen na het B diploma is onverstandig en het behalen van het C diploma duurt niet lang en maakt van uw kind een echte zwemkampioen. U haalt uw kind immers ook niet van de basisschool na groep 6.

Gemiddeld doet een kind bij ons circa 35 tot 55 lessen over de A opleiding. Over de B opleiding circa 10 tot 16 lessen over de C opleiding circa 12 tot 20 lessen. Hiermee liggen wij ruim onder het landelijk gemiddelde. Dit zijn gemiddelden waarbij ervan uit wordt gegaan dat kinderen geen lessen missen en ook de (zomer)vakanties tellen uiteraard niet mee. Ook moet u rekening houden met uitschieters naar beneden en naar boven. Tevens is het net zoals op school dat het ene kind (veel) sneller leert dan het andere. Vergelijk daarom nooit kinderen met elkaar. Ieder kind is uniek! Daarnaast moet u zwemles ook zien als een gezonde sport die bijdraagt aan een goede motorische ontwikkeling.

Klik hier voor de examen- en kledingeisen Zwem-ABC.

StickerrapportBij ZIB is zwemles een begrip!
In 10 stapjes je Zwem-ABC!

Wij maken graag ook uw kind zwemveilig
en een vriend(in) van het water!

Tijden en tarieven

DIPLOMA A 

Maandag 14.45u* 15.30u 16.15u 17.00u 17.45u
Dinsdag 14.45u* 15.30u 16.15u 17.00u 17.45u 
Woensdag 12.45u 13.30u 14.15u 15.30u 16.15u
Donderdag 14.45u* 15.30u 16.15u 17.00u 17.45u 
Vrijdag 14.45u* 15.30u 16.15u 17.00u 17.45u 
Zaterdag 08.30u 09.15u 10.00u 10.45u  
Zondag          

 * Deze lestijden (14.45u) worden nu nog niet gebruikt maar mogelijk in de nabije toekomst wel i.v.m. de continuroosters van steeds meer basisscholen.

 DIPLOMA B

Maandag 16.15u 17.00u    
Dinsdag 16.15u 17.00u    
Woensdag 12.45u 14.15u 16.15u  
Donderdag 15.30u 16.15u    
Vrijdag 14.45u 15.30u 16.15u  
Zaterdag 08.30u 10.00u    
Zondag        

 

 DIPLOMA C

Maandag 15.30u  
Dinsdag 15.30u  
Woensdag 14.15u 17.00u
Donderdag 17.00u  
Vrijdag 17.00u  
Zaterdag 09.15u 11.30u
Zondag    

 

Lesduur: 45 minuten

Inschrijven : aan onze receptie of klik hier voor het eenvoudig inschrijven via ons online inschrijfformulier

Inschrijfgeld : € 26,95 eenmalig (inclusief startpakket), pas te betalen bij aanvang 1e les

Contributie : € 56,65 per maand (m.u.v. zomervakantie), INCLUSIEF ALLES zoals gebruik les/drijfmiddelen, tussendiploma's, beloningsstickers, polsbandjes, examentraining, proefzwemmen enz.

Examenkosten : € 28,95 per examen A, B of C

Klik hier voor de Agenda en Examenplanning

Wachtlijst :
Onze zwemlessen zijn erg populair en wij handhaven onder andere onze kwaliteit door bijvoorbeeld de groepen niet groter te maken. Daarom is er helaas een wachtlijst voor onze zwemlessen. De wachttijd maken wij echter vaak goed door de kortere opleidingsduur. Inschrijven verplicht u in eerste instantie tot niets en kunt u het beste dan ook direct via deze website doen. Als uw kind boven aan de wachtlijst staat nemen wij telefonisch contact met u op en kunt u kiezen uit de dan beschikbare vrije plaatsen. Ook kunt u dan alsnog kosteloos de inschrijving annuleren.

les op maandag :  >1 jaar 
les op dinsdag :  >1 jaar
les op woensdag :  >1 jaar
les op donderdag :  >1 jaar
les op vrijdag :  >1 jaar
les op zaterdag :  >1,5 jaar

 

Hoe lang uw kind op de wachtlijst staat is ook afhankelijk van uw voorkeuren.

Overstappen van een ander zwembad

Regelmatig maken ouders om uiteenlopende redenen de overstap van een ander zwembad naar ons. Wilt u ook overstappen dan mag uw kind eerst proefzwemmen. Neem hiervoor contact op met onze receptie of gebruik het contactformulier. Klik hier voor meer informatie.

Proefles

Als uw kind na een paar lessen er nog niet aan toe blijkt te zijn kunt u tijdelijk terug naar de wachtlijst en aangeven wanneer u wenst te herstarten. Overleg altijd eerst met de instructeur/instructrice hierover, zodat zij u nog kunnen adviseren in uw keuze.

Privézwemles / Small-Group-Zwemlessen

Klik hier voor meer informatie over privézwemles.

Nog vragen? Telefoon (0499) 37 39 41 of stuur een contactformulier en wij bellen u op!

Direct contact

ZIB Zwemcentrum Best
Contact en adres

Telefoon (0499) 37 39 41

Inschrijven - Les gemist - Uitschrijven - E-mail

Nieuwsoverzicht