ZIB Zwemcentrum Best

AquaVitaal (senioren)

AquaVitaal (senioren)

AquaVitaal is hydrotherapie voor "de jeugd van toen" (senioren, +/- 60-plussers) die aan hun conditie willen werken en soepele spieren en gewrichten willen krijgen of behouden. Naast de gezelligheid en het plezier van samen sporten is het sociale aspect minstens zo belangrijk. Iedereen is welkom, mannen en vrouwen met of zonder medische beperking.

De voordelen van trainen in het water

Welke nieuwe sport er ook wordt verzonnen, bewegen in warm water zal altijd de gezondste sport blijven die er is. Alle spieren worden getraind zonder de gewrichten over te belasten. De kans op blessures is dan ook minimaal. Bij sporten in het water verbrand uw lichaam, door de weerstand van het water en het op temperatuur houden van het lichaam, 40% meer calorieën vergeleken met dezelfde bewegingen uitvoeren op het droge. Vooral voor mensen met regelmatig terugkerende rug-, nek- en/of schouderklachten is bewegen in warm water de beste therapie. Al na enkele keren kunnen uw klachten verdwenen zijn.

Leuk en gevarieerd samen sporten

Uw vaste instructeur/instructrice doet in het heupdiepe water gezonde oefeningen voor aan de deelnemers. Benen, armen, rug, buik, schouders, alle spieren en gewrichten worden getraind. Vaak worden de oefeningen ondersteund met oefenmateriaal of muziek. U hoeft niet te kunnen zwemmen want de oefeningen worden gegeven in heupdiep water waar u dus altijd kunt staan. De eerste 45 minuten van iedere les wordt gezamenlijk getraind en de laatste 15 minuten mag u zelf invullen. Nog even wat banen zwemmen en daarna nog lekker even helemaal ontspannen in het extra warme bubbelbad. U kunt er weer een hele week tegenaan. Zijn de geboden oefeningen te zwaar of niet haalbaar, dan doet u gewoon wat rustiger aan of u slaat de oefening over. Het sociale aspect bij AquaVitaal is minstens zo belangrijk als het sporten zelf. De gezelligheid en het plezier met elkaar is goed voor de sociale contacten. Ook na de les is er de mogelijkheid om nog even bij te kletsen in onze gezellige zitruimte onder het genot van een kopje koffie of thee. AquaVitaal is dus meer dan alleen een gezonde sport.

Sporten op een vaste tijd en in een vaste groep

U sport het gehele jaar door zonder seizoenstop en zonder last te hebben van weersinvloeden. In de zomer is het sporten in water lekker verfrissend en in de winter is het warme water een verademing voor uw spieren en gewrichten. In principe traint u in een vaste groep, maar mocht u een keer niet kunnen of ziek zijn dan kunt u zich eenvoudig afmelden via onze website en de les in een andere groep inhalen of komen vrijzwemmen. U sport in zuiver bronwater zonder chloorlucht, een unieke zwemwaterkwaliteit! Dus na iedere training verlaat u fris en zonder chloorlucht het zwembad. Niet alleen ons zwemwater is lekker warm maar ook de luchttemperatuur is subtropisch. De ruime kleedruimtes met kleedhokjes en douches liggen op nog geen 5 meter van het zwembad. Een brede luie trap met leuningen brengt u naar het heupdiepe water. Voor de mensen met een beperking hebben wij zelfs een zwembadlift waarmee men zittend te water kan.

All-in contributie

U betaalt eenmalig het inschrijfgeld en vervolgens iedere maand contributie. Deze contributie is all-in. Dus inclusief gebruik van alle oefenmaterialen. Daarnaast hoeft u ook niet regelmatig sportkleding en schoenen aan te schaffen wat andere sporten vaak onbewust duur maakt. Voor deelname heeft u alleen zwemkleding en een handdoek nodig.

Tijden en tarieven

Tijden

dinsdag om 09.15 uur
woensdag om 10.00 uur
donderdag om 14.15 uur
vrijdag om 11.00 uur

In alle groepen is plaats om direct te starten.

Inschrijfgeld : € 26,95 eenmalig
Contributie all-in : € 32,65 per maand (m.u.v. zomervakantie)

Meer informatie?

bel (0499) 37 39 41 of stuur een contactformulier via onze website

Direct contact

ZIB Zwemcentrum Best
Contact en adres

Telefoon (0499) 37 39 41

Inschrijven - Les gemist - Uitschrijven - E-mail

Nieuwsoverzicht