ZIB Zwemcentrum Best

AquaSwimFit

AquaSwimFit

AquaSwimFit is een zwemsport voor mannen en vrouwen die, onder deskundige begeleiding van een instructeur/instructrice, hun conditie en zwemtechniek willen verbeteren. Iedere week samen een leuke, afwisselende en uitdagende training afwerken. Er wordt veel gebruik gemaakt van diverse oefenmaterialen (zoals onder andere handpads, vinnen, plankjes, waterpoloballen en foambuizen) zodat geen training hetzelfde is. AquaSwimFit is geen zwemles, maar een leuke zwemtraining voor mannen en vrouwen die zelfstandig banen zwemmen te eenzijdig vinden.

De voordelen van trainen in het water

Welke nieuwe sport er ook wordt verzonnen, zwemmen zal altijd de gezondste sport blijven die er is. Alle spieren worden getraind zonder de gewrichten te belasten. De kans op blessures is dan ook minimaal. Bij sporten in het water verbrand uw lichaam, door de weerstand van het water en het op temperatuur houden van het lichaam, 40% meer calorieën vergeleken met dezelfde bewegingen uitgevoerd op het droge. Vooral voor mensen met regelmatig terugkerende rug-, nek- en/of schouderklachten is zwemmen de beste therapie. Al na enkele keren zwemmen kunnen uw klachten verdwenen zijn.

Leuk en gevarieerd samen sporten

Uw vaste instructeur/instructrice verzorgt iedere week een uitdagende training waarbij vaak diverse oefenmaterialen gebruikt worden. Dit zorgt voor de nodige afwisseling. De training wordt gedifferentieerd aangeboden, zodat de fanatieke ervaren zwemmer en de beginnende zwemmer samen kunnen trainen zonder op elkaar te hoeven wachten. Als beginnende zwemmer slaat u gerust maar eens een baantje over. Omdat het een zwemtraining is komen de basiszwemslagen zoals de schoolslag, borstcrawl en rugcrawl uiteraard vaak aan bod. Mocht uw zwemtechniek nog niet voldoende zijn dan zal de instructeur/instructrice u begeleiden in het op niveau brengen van alle zwemtechnieken.

Sporten op een vaste tijd en in een vaste groep

Voor het zelfstandig banen zwemmen tijdens het vrijzwemmen is veel discipline nodig. In eerste instantie om trouw iedere keer te gaan en in tweede instantie om voldoende banen te zwemmen. Uiteindelijk kan het ook als eentonig ervaren worden. En als u altijd vrij bent om te gaan komt van uitstel meestal afstel. Daarom is samen trainen in een vaste groep ook zo motiverend. De sociale controle en uw vaste instructeur/instructrice, zijn uw stok achter de deur om iedere keer te komen. Al snel is AquaSwimFit uw vaste sportmoment in de week. U sport het gehele jaar door zonder seizoenstop en zonder last te hebben van weersinvloeden. In de zomer is het sporten in water lekker verfrissend en in de winter is het warme water een verademing voor uw spieren en gewrichten. In principe traint u in een vaste groep, maar mocht u een keer niet kunnen of ziek zijn dan kunt u zich eenvoudig afmelden via onze website en de les in een andere groep inhalen of komen vrijzwemmen. U sport in zuiver bronwater zonder chloorlucht, een unieke zwemwaterkwaliteit! Dus na iedere training verlaat u fris en zonder chloorlucht het zwembad. Uiteraard bent u ook in onze gezellige zitruimte met bar welkom voor een drankje..

All-in contributie

U betaalt eenmalig het inschrijfgeld en vervolgens iedere maand contributie. Deze contributie is all-in. Dus inclusief gebruik van alle oefenmaterialen. Daarnaast hoeft u ook niet regelmatig sportkleding en schoenen aan te schaffen wat andere sporten vaak onbewust duur maakt. Voor AquaSwimFit heeft u alleen zwemkleding en een handdoek nodig. Wel adviseren wij om een zwembrilletje te gebruiken tijdens de trainingen.

Tijden en tarieven

Tijden
maandag om 19.15 uur (25 meter instructiebad)
dinsdag om 20.15 uur (25 meter wedstrijdbad)
woensdag om 19.30 uur (25 meter instructiebad)

In alle groepen is plaats om direct te starten.

Inschrijfgeld : € 26,95 eenmalig
Contributie all-in : € 36,65 per maand (m.u.v. zomervakantie), voor € 10,- extra kunt u onbeperkt komen AquaSporten en vrijzwemmen

Meer informatie?

Bel (0499) 37 39 41 of stuur een contactformulier via onze website www.zibzwemcentrumbest.nl

Direct contact

ZIB Zwemcentrum Best
Contact en adres

Telefoon (0499) 37 39 41

Inschrijven - Les gemist - Uitschrijven - E-mail

Nieuwsoverzicht